Recepten enzo

Home » Recepten » Andijviestamppot met walnoten

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Andijviestamppot met walnoten


Een lekkere, snelle hollandse stamppot van andijvie, aardappelen en walnoten als verrassende variatie. En natuurlijk met rookworst. Recepten en zo: Andijviestamppot met walnoten

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kg aardappelen , iets kruimig 
  •   1 rookworst , 350 gram 
  •   125 gram magere spekreepjes ,  
  •   2 fijngesneden ui(en) ,  
  •   200 ml melk ,  
  •   150 gram roomkaas , met knoflook en kruiden 
  •   400 gram gesneden andijvie ,  
  •   55 gram walnoten ,  

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant, neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin.
  4. Verwarm de melk.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Meng er de melk, boursin, spekjes, ui en andijvie door.
  6. Warm al roerend goed door. Bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.




Kijk ook eens bij: